8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

08/03/2018

ÖZEL ÇAMKENT ANADOLU LİSESİ FARKINI ORTAYA KOYUYOR

8 Mart 2018

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilimiz özel okullarından Çamkent Anadolu Lisesinde anlamına uygun bir şekilde kutlandı.

Kurucusunun başarılı bir eğitim gönüllüsü ve bir kadın olması, çalışan öğretmenlerinin %80’inin kadınlardan oluşması nedeniyle günün anlam ve önemi çok daha etkili oldu.

Özel Çamkent Anadolu Lisesi Kurucusu Ebru Akın yaptığı açıklamada, “Günümüzde özellikle gelişmekte olan ülkeler arasında kadına verilmiş haklar ve bu hakların kullanımı açısından ülkemizin gelmiş olduğu noktadan geriye doğru bir gidişatın kabul edilemeyeceği, hatta toplumun sağlıklı, dengeli bir şekilde gelişebilmesi için kadına sağlanan bu hakların daha da desteklenip, ileriye taşınması mutlaka kadınlarımızın eğitim düzeylerinin arttırılması uygulanan şiddetin önlenmesi için, tedbirlerin alınması şarttır” dedi.

Ebru Akın, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı ve okulda çalışan tüm emekçi kadınlarla birlikte yemekli bir eğlencede de bir araya geleceklerini belirtti.