Yunanistan’da TÜRK Bayrağı Dalgalandırdılar

Eğitim camiasında isminden sıkça söz ettirmeyi başaran Özel Çamkent Anadolu Lisesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi yaptığı geziyle farkını bir kez daha gösterdi.

Özel Çamkent Anadolu Lisesi öğrencileri 23 Nisan öncesi Yunanistan’a giderek, Selanik’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti.

Ata yadigarlarını yakından gördüler

Okul Müdürü Ahmet Beykoz’un kafile başkanlığında düzenlenen gezi 3 gün sürdü. Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak hem de öğrencilerin daha geniş vizyon sahibi olmaları, onların farklı kültürleri tanımaları, bilgi ve becerilerinin arttırılması amacı taşıyan bu gezi Yunanistan'ın Selanik şehrine yapıldı.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı tatilinden yararlanılarak, 3 gün süren gezide, Selanik'te bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşadığı ev ziyaret edildi. Yol güzergahı üzerinde bulunan yerleşim birimlerindeki Osmanlı yadigarı eserler ziyaret edildi. Öğrenci ve öğretmenlerin oluşturduğu grup bu '' Eğitim ve Kültür '' gezisinden unutulmayacak anılarla yurda döndüler.